ENTISÖINTIGALLERIA

Olemme myös laskeneet entisöintityöhön meneviä aikoja, joista voit arvioida vastaavanlaisen työn hintaa.

Pöytä 1800-luvun puolivälistä

Pintakäsittely jouduttiin poistamaan kokonaan, koska maali ei enää pysynyt kiinni. Kaikista neljästä maalikerroksesta jätettiin kuitenkin mallipalat pöydän takareunaan. Kannesta poistettiin kaikki naulat ja reiät paikattiin. Pöytä maalattiin itsetehdyllä munaöljytempperamaalilla kahteen kertaan ja lopuksi pinta patinoitiin vahalla.

14-18 h

Pöytä ennen ja jälkeen:

Tupakkapöytä 1900-luvun puolivälistä

Kannen petsi ja lakka olivat pahasti vaurioituneet, joten ne jouduttiin uusimaan. Kannesta poistettiin lakka ja se petsattiin alkuperäisellä värillä. Kansi lakattiin kolme kertaa. Jalat ja alataso puhdistettiin ja paikkapetsattiin.

7-9 h

Tupakkapöytä ennen ja jälkeen:

Rokokootuoli vuodelta 1944

Maali oli kolhiintunut ja alkuperäinen vihreä väri näkyi. Irtoava maali raaputettiin pois ja pinta hiottiin. Tuoli maalattiin kahteen kertaan ja viimeisteltiin koristemaalauksilla.

3-5 h

Rokokootuoli ennen ja jälkeen:

Tuoli 1800-luvun lopulta

Valkoinen maali poistettiin ja pinta käsiteltiin ohuella itsetehdyllä öljymaalilla keltaiseksi. Männystä valmistetut huonekalut ovat aina olleet maalattuja.

5-7 h

Tuoli ennen ja jälkeen:

Laatikosto 1950-luvulta

Lakka oli pahasti vaurioitunut ja osittain myös viilu oli rikki. Lakka poistettiin ja viilu korjattiin. Pinta petsattiin ja lakattiin puolihimmeällä selluloosalakalla viisi kertaa. Uusi hela asennettiin.

8-12 h

Laatikosto ennen ja jälkeen:

Arkku 1700-luvun lopusta

Koska arkku oli niin vanha, sille päätettiin tehdä mahdollisimman vähän. Pinta puhdistettiin. Repsottavat raudat kiinnitettiin, vaikka ne eivät suurelta osin olleetkaan alkuperäisiä. Pintaan levitettiin vernissaa, johon lisättiin hieman punaista pigmenttiä värin tasaamiseksi.

3-5 h

Arkku ennen ja jälkeen:

Singer 1900-luvun alusta

Kannen lakkapinnasta oli useita valkeita tahroja. Pintapuhdistettiin ja tarhrat poistettiin Ring Removerilla. Pintaan levitettiin suojaöljy.

2-4 h

Ompelukone ennen ja jälkeen:

Uusrenessanssipiironki 1800-luvulta

Valkoinen maali poistettiin ja alta etsittiin alkuperäinen punaruskea öljymaali. Klaffimekanismi korjattiin. Pinta käsiteltiin punaruskealla öljylasuurilla värin tasaamiseksi ja pinnan suojaamiseksi.

20-25 h

Piironki ennen ja jälkeen:

Rukki 1800-luvulta

Pinta hiottiin varovasti ja maalattiin punaruskealla öljymaalilla alkuperäisen väriseksi. Koristemaalaukset tehtiin ruskealla umbralla.

3-5 h

Rukki ennen ja jälkeen:

 

 

 

 

Seitsemäs Huone Oy, Hommanäsintie 375, Sipoo, puh. 050-546 9090